Un reporter si un cameraman de la postul Al-Jazeera se afla, de miercurea trecuta, in Romania pentru a realiza un material cu familiile celor trei jurnalisti romani si a insotitorului lor, rapiti in Irak.
''Echipa de la Al-Jazeera a discutat deja cu familiile lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Mohammed Munaf. De asemenea, joi seara am trimis un fax la Presedintie prin care cei doi jurnalisti de la Al-Jazeera solicita o intalnire cu presedintele Traian Basescu in vederea realizarii unui material'', ne-a declarat dr. Fariz Allaqtta, presedintele Ligii Islamice si Culturale din Romania, care este gazda reporterului si cameramanului de la postul de televiziune. ''Acum asteptam raspuns de la Presedintie. Daca va fi afirmativ, cei doi jurnalisti de la Al-Jazeera vor face un material pentru o emisiune de 25 de minute denumita Persoana Zilei sau Intalnirea Zilei. Este o emisiune speciala dedicata personalitatilor din lumea internationala'', a adaugat dr. Fariz Allaqtta.

Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat ca jurnalistii romani luaþi ostatici in Irak sunt in viata. ''Informatia pe care o avem la ora actuala este ca ei sunt bine, insa momentul in care vor fi eliberati nu este inca cunoscut. Purtam negocieri pe diferite canale pentru eliberarea lor'', a afirmat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.