Primul termen al procesului a avut loc miercuri, la Judecatoria Sectorului 5. Procesul a inceput, insa, cu o amanare, pentru ca Santion nu a avut avocat. Urmatorul termen a fost fixat pentru data de 12 noiembrie.

Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie, procurorul Marian Santion de la DIICOT, a fost dat in judecata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative pentru ca locuieste ilegal in Caminul de Garnizoana al institutiei si nu-si plateste chiria, datoria acestuia fiind in momentul de fata de aproape 40.000 de lei.

Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, incepand cu data de 5 noiembrie 2007, Marian Santion si-a pierdut calitatea de angajat al ministerului, "moment din care a refuzat constant achitarea contravalorii serviciilor de cazare prestate de catre Caminul de Garnizoana din strada Paul Greceanu, nr. 38, sector 2, Bucuresti". Astfel ca "in data de 26.09.2008, institutia a promovat actiunea de recuperare a debitului prin instanta de judecata competenta, pentru suma de 36.203,00 lei".

Mai mult, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a precizat, pentru NewsIn, ca suma datorata de procurorul Marian Santion se ridica in prezent la 39.983,00 lei.

Acesta este al cincilea proces pe care Ministerul Internelor si Reformei Administrative l-a intentat procurorului Marian Santion.