Primul centru universitar specializat in studierea comunismului si postcomunismului se inaugureaza la Iasi, acesta fiind infiintat in urma unui protocol incheiat in noiembrie 2006, intre Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Facultatea de Istorie a Universitatii "Al.Cuza" Iasi.

"Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului va avea proiecte de cercetare sau educationale cu o tematica variata (istoria politica, istoria sociala, istoria culturala s.a.m.d). De asemenea, CSCP isi propune realizarea unei reviste, a unor volume tematice si a unor instrumente de lucru. CSCP are in vedere organizarea de manifestari stiintifice periodice, in cooperare cu institutii similare din Europa de Est", se arata intr-un comunicat emis de reprezentantii CSCP.

Potrivit sursei citate, primul proiect al Centrului a fost organizarea programului de masterat “Istoria comunismului romanesc”, incepand cu anul universitar 2008-2009, primul si singurul program de master din Romania dedicat comunismului.

"Lectorii centrului sunt istorici si politologi renumiti pentru activitatea lor, profesori universitari, membri ai conducerii Institutului, profesori invitati din universitati europene si nord-americane specializati in studierea comunismului", se precizeaza in comunicatul CSCP.

La inaugurarea CSCP vor participa presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, dr. Marius Oprea, rectorul Universitatii "Al.I.Cuza", prof.univ. Vasile Isan, decanul Facultatii de Istorie, prof. univ. Alexandru Florin Platon, prof.univ. Keith Hitchins din cadrul Universitatii din Illinois (SUA), prorectorul Universitatii "Al.I. Cuza", prof.univ. Gheorghe Iacob si dr.Dorin Dobrincu, directorul Centrului de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, se va lansa si website-ul Centrului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.