Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) prognozeaza ca, in Romania, prima zapada din sezonul de toamna-iarna 2008 ar putea cadea spre sfarsitul lunii noiembrie, potrivit datelor prezentate ieri de directorul general al institutiei, Ion Sandu.

"Potrivit datelor pe care le avem, ar putea ninge pe 24-25 noiembrie, cand sunt asteptate, de asemenea, temperaturi negative pe ansamblul tarii", a mai spus seful ANM.

Acesta a adaugat ca este normal ca in decembrie sa fie zapada, insa nu se poate spune cu precizie daca de Craciun va ninge sau nu.

Impactul schimbarilor climatice la nivel global se va manifesta in Romania printr-o accentuare a fenomenelor extreme, in sensul ca sunt foarte posibile treceri bruste de la vreme calduroasa la perioade de frig, dar si prin diminuarea numarului de zile cu strat de zapada, a mai spus Ion Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.