Pe blogul lui Eugen Istodor, discutia despre majorarea salariilor profesorilor cu 50% ramane incinsa, dupa ce un profesor a trimis o scrisoare deschisa adresata primului ministru Tariceanu si presedintelui Basescu.

"Un profesor imi scrie. Si eu ii dau dreptate. Profesorii merita 50%. Acum", sustine Istodor, care publica in acelasi timp, cuvintele pline de revolta ale cadrului didactic ce se semneaza, "Profesorasul cel Viteaz".

"Nu mai pot sa il citesc, sa il aud pe grobianul, pe nesimtitorul care, pe forumuri si in strada imi striga verde in fata: profesore stai la locul tau. Fii umil, nu cere nimic, nu meriti! Esti un prost, altfel ai fi fost demult in “privat” sa faci profit ca noi, cei la care intinzi mana pentru cei 120 de euro lunar. Nu dovedesti nicicum ca ii meriti! Mai rabda profesore ca nu participi in nici un fel la cresterea economica. altfel, profesore, ai vrea ca noi, toti ceilalti sa platim 2000 euro anual pentru tine. Adica noi, cei 49 de romani instigati de Guvern impotriva ta, ai vrea sa platim fiecare cate 2000 de Euro pe an ca sa ai si tu in plus la salariu anual 1800 de Euro. nu meriti profesore! Nu meriti! Stai jos profesore! Nu meriti. Nu, nu meriti! Ce Dumnezeu!(...) Vreau sa vezi cum se fura in tara ta, sub nasul tau! vreau sa auzi cum se minte in tara ta, langa urechea ta. Vreau sa auzi, vreau sa vezi, vreau sa simti! Vreau sa crezi din nou, vreau sa traiesti! Atat, sa traiesti! Ooo!… cand ai sa vrei, cand ai sa poti, noi toti o sa reancepem sa traim!(...) Vreau sa stiti dragi romani, vreau sa stiti ca se poate!", spune profesorul citat de jurnalistul de la Academia Catavencu.

Premierul Tariceanu decla, in urma cu doua saptamani, ca PNL a decis, in unanimitate, sa nu sustina punerea in aplicare a maririi salariilor cadrelor didactice cu 50%, indiferent de costurile politice, precizand ca are variante de a impiedica aceasta majorare.

"Nu sunt dispus sa patronez si sa-mi dau girul catre o astfel de situatie", a adaugat premierul. "Nu suntem scamatori sa scoatem din palarie iepurasul care aduce astfel de castiguri mirifice", a mai comentat Tariceanu.

Refuzul autoritatilor de a sustine majorarea salariilor a scos mii de profesori in strada, sapatamana tecuta, pentru proteste. Peste 14.000 de salariati din educatie au participat in data de 15 octombrie, in Bucuresti, la mitingul si marsul de protest impotriva actiunii guvernului de a ataca la Curtea Constitutionala legea prin care salariile cadrelor didactice ar fi trebuit sa fie majorate cu 50%. Fara rezultat insa, pentru ca proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul viitor nu prevede majorarea salariilor in sectorul bugetar cu 50%.


REALITATEA.NET - Aproape 15.000 de profesori au protestat sapatamana trecuta in Capitala

La inceputul saptamanii trecute guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara in fata Parlamentului ca bugetul Romaniei trebuie sa aiba in perioada urmatoare deficite extrem de mici, pentru care este nevoie de o regandire a veniturilor si cheltuielilor, iar politica monetara trebuie sa ramana prudenta si adecvata.

In ciuda acestor pozitii, Curtea Constitututionala a decis saptamana trecuta, ca nu se incalca legea fundamentala prin modificarile privind legea Curtii de Conturi care sustine marirea salariilor cu 50% pentru profesori si cresterea punctului de pensie pentru categoriile grele de munca. Cele doua legi se afla acum pe masa presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.