Cantitatea de droguri descoperita in primele noua luni ale anului de politistii de frontiera romani este de aproximativ patru ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, 98% din stupefiantele gasite fiind heroina, informeaza un comunicat al IGPF

Potrivit comunicatului, politistii de frontiera au descoperit, in intervalul ianuarie-septembrie 2008, aproximativ 394 kilograme de droguri, dintr care: 386,976 kilograme heroina (aproximativ 98% din total), 6,411 kilograme de hasis, 0,374 kilograme de canabis si 0,079 kilograme de cocaina.

Astfel, fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost depistata cantitatea de 103,197 kg droguri, se constata o crestere de aproximativ patru ori a totalului stupefiantelor retinute de politistii de frontiera.

De asemenea, un numar de 99 persoane au fost retinute pentru trafic de droguri (fata de 49 persoane in primele noua luni ale lui 2007), acestea provenind din Turcia, Serbia, Ungaria, Ucraina, Siria, Bulgaria, Belgia, Iran si Romania.

IGPF mai informeaza ca traficul de droguri ocupa locul 7 in topul infractiunilor inregistrate la frontierele Romaniei, fiind precedat de infractiunile legate de trecerea ilegala a frontierei, fals si uz de fals, fapte de natura economico-financiara, trafic de fiinte umane etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.