DIICOT Valcea a dispus urmarirea penala a 80 de persoane in legatura cu infractiuni informatice, dupa ce mai multi tineri suspectati ca organizau licitatii false pe internet au fost retinuti de DIICOT Valcea, in urma unor razii si perchezitii efectuate miercuri dimineata.

Potrivit DIICOT, procurorii, impreuna cu politistii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arges, Valcea, Craiova, Olt si reprezentanti ai Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate au desfasurat o ampla actiune pe raza judetelor Valcea, Vaslui, Oradea, Timisoara, Satu-Mare, Caras-Severin, Craiova si in Municipiul Bucuresti, procedand la destructurarea adoua importante grupari infractionale organizate, specializate in comiterea de fraude informatice, respectiv licitatii frauduloase pe Internet.

In comunicatul procurorilor, se arata ca, in cursul anului 2007, sub coordonarea invinuitilor Marius Ivan si a lio Ion Andrei, s-au constituit cele doua grupari infractionale, care postau pe Internet anunturi de vanzare a unor bunuri pe care nu le detineau in realitate. Astfel, folosindu-se de site-uri false de „escrow” si datele unor carti de credit ale altor persoane, invinuitii au indus in eroare mai multe persoane, carora le-au solicitat transferul unor sume de bani prin Western Union si MoneyGram, reprezentand contravaloarea produselor oferite spre vanzare. Dupa incheierea tranzactiilor, datele transferurilor erau comunicate altor persoane, care procedau la incasarea sumelor de bani de la diferite unitati bancare din tara sau din strainatate.

Incasarea sumelor de bani din strainatate a fost posibila prin folosirea de acte si identitati false, mai spun procurorii.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe laptopuri, PC-uri, hard disk-uri, modemuri, routere, carduri bancare, telefoane mobile, doua pistoale neletale si sumele de 26568 RON, 15495 euro si 840 lire sterline.

Mai multi tineri suspectati ca organizau licitatii false pe internet au fost retinuti pentru a fi dusi la audieri, miercuri, la sediul DIICOT Valcea, in urma unor razii si perchezitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.