Magistratii Tribunalului Bistrita-Nasaud au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva al asistentei maternale din Bistrita acuzata ca a maltratat si ucis un copil de patru ani pe care il avea in ingrijire, transmite NewsIn.

Inainte de a o trimite in judecata, procurorii bistriteni care ancheteaza cazul asteapta raportul medicilor legisti care au autopsiat cadavrul.

Procurorul Angela Sangeorzan, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, a declarat astazi ca mandatul de arestare preventiva al asistentei maternale Marcela Fagarasan a fost prelungit de judecatorii Tribunalului Bistrita-Nasaud la cererea procurorilor.

Anchetatorii sustin ca asistenta maternala nu poate fi deocamdata trimisa in judecata intrucat Serviciul de Medicina Legala Bistrita-Nasaud nu a formulat in scris concluziile la care a ajuns dupa autopsierea cadavrului lui Lucian Rostas, copilul pe care femeia il avea in ingrijire.

In schimb, Institutul Mina Minovici s-a pronuntat in privinta discernamantului Marcelei Fagarasan din perioada cand a savarsit faptele, specialistii sustinand ca femeia a actionat in cunostinta de cauza.
Asistenta maternala Marcela Fagarasan a fost arestata, in luna august, dupa ce un echipaj al Ambulantei, chemat la domiciliul acesteia, a constatat ca micutul in varsta de patru ani pe care femeia il avea in ingrijire din anul 2007 a decedat dupa ce a fost hranit cu forta.

In urma expertizei medico-legale, s-a constatat ca baiatul avea traumatism cranio-cerebral acut, contuzie cerebrala si hematom subdural, leziuni cu vechimi diferite (intre o zi si cateva luni), urme ale lovirii cu corp taietor-intepator (foarfece), zgariere cu unghile, arsuri de tigara, unele leziuni fiind neglijate si suprainfectate. In plus, legistii care au examinat cadavrul au constatat ca micutul avea detasate partial bucati din lobul urechii, penis si scrot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.