Un plutonier adjunct din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, aflat in stare de ebrietate, a accidentat grav un copil in varsta de 12 ani, marti seara, pe strada Oltului din municipiul Baia Mare, dupa care a fugit de la locul accidentului, relateaza NewsIn

"Un angajat al ISU Maramures a fost implicat intr-un accident rutier petrecut in Baia Mare. Plutonierul adjunct Kiss I. se afla in timpul liber si se deplasa pe strada Oltului din municipiu, cu autoturismul proprietate personala. In dreptul imobilului cu numarul 16, el a acrosat cu partea dreapta a autovehiculului un minor de 12 ani, care se deplasa in aceeasi directie de mers, pe acostament. Minorul a fost ranit grav, iar cercetarile politiei arata ca soferul a parasit locul accidentului”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Cornel Babut.

Conform martorilor accidentului, copilul a fost aruncat pe capota masinii, dupa care s-a izbit de un gard din beton, suferind grave leziuni, mai ales la cap. El a fost internat la sectia terapie intensiva din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, fiind in stare comatoasa.

Soferul a fost identificat in scurt timp. La testarea cu aparatul etilotest, politistii au constatat ca plutonierul adjunct consumase alcool. "La testarea cu aparatul etilotest a soferului de catre organele de politie a rezultat o alcoolemie de 1,41 mg/l alcool pur in aerul expirat”, a spus Cornel Babut.

Pompierul a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat la Tribunalul Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.