Dupa "drumul lui Basescu", din Parcul National Retezat, o alta rezervatie naturala din Romania cade victima constructorilor de drumuri fara autorizatie: Parcul National Muntii Rodnei.

Spre deosebire de Retezat, in Muntii Rodnei braconierii sunt cei care au construit doua drumuri ilegale. Unul dintre ele, de 2,5 kilometri, taie in doua zona de cercetare stiintifica a Rezervatiei, unde, teoretic, orice activitate este interzisa. Pare greu de crezut, dar aceasta este solutia la care vanatorii ilegali au apelat pentru a ajunge cat mai aproape de caprele negre, va­loroase trofee vanatoresti. Distrugerea a fost semnalata sapta­mana trecuta, directorul Administratiei Parcului National Muntii Rodnei, Doina Jeuca, fiind de parere ca lucrarile ar fi putut fi executate in decurs de cinci-sapte zile, cu ajutorul unui buldozer. IPJ Maramures a inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Judetean un dosar penal privitor la distru­ge­rile din Parcul National, iar subprefectul Stefan Gonczi a cerut anchetatorilor sa nu "ingroape" cazul in care sunt suspectati si edilii comunei Romuli.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.