Costurile integrarii in Uniunea Europeana isi vor face simtite prezenta si in restrinsa "comunitate" a Parcului Zoologic din Piatra-Neamt. Dupa ce, ani intregi, reprezentantii societatii Urban, care se ocupa de administrarea acestei zone de agrement, s-au straduit sa aduca animale dintre cele mai variate, in scurt timp, unele exemplare vor disparea din urbea de la poalele Pietricicai.

Primele animale "vizate" sint leul si cerbul deoarece, potrivit normelor europene, acestea nu pot fi tinute in captivitate decit daca beneficiaza de suprafete de teren corespunzatoare. Un leu ar trebui sa aiba alocat cel putin 1,5 hectare de teren, iar cerbul - 1,2. Se pare ca si cei doi ursi vor avea aceeasi soarta. "Unii spun ca o data cu integrarea in Uniunea Europeana va fi mai bine, altii ca ne asteapta zile grele. Va trebui sa ne raliem acestor reguli, pentru ca organizatiile care se ocupa cu protectia animalelor sint foarte active in tarile Europei", a declarat Constantin Rosca, un bunic care-si plimba nepotul prin Parcul Zoologic.

Cum incinta gradinii zoologice din Piatra-Neamt nu permite extinderea, animalele vor fi donate altor gradini din tara, daca se va arata cineva interesat, deoarece costurile de intretinere sint foarte mari. In locul animalelor care nu vor mai putea fi admirate, conducerea firmei Urban intentioneaza sa aduca serpi si pasari exotice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.