Presedintele Basescu si cel al Siriei Bashar Al-Assad, alaturi de sotii si delegatiile oficiale, au vizitat astazi moscheea omeyazilor din Damasc, a patra ca importanta pentru islam, unde se presupune ca exista capul Sfantului Ioan Botezatorul, relateaza NewsIn.

Presedintelui Basescu i s-a prezentat in detaliu istoria acestui obiectiv important pentru musulmani. Moscheea a fost pe rand templu pagan, templu roman, bazilica bizantina si, din secolul al saptelea, moschee. La intrarea in cladire doamnele din delegatia oficiala romana au trebuit sa respecte cutuma musulmana si sa imbrace o pelerina speciala de culoare neagra.

Sotia presedintelui Basescu si cea a presedintelui Bashar Al-Assad au purtat si ele o pelerina similara, dar de culoare alba. Presedintelui i s-a prezentat apoi locul in care se presupune ca ar fi capul Sfantului Ioan Botezatorul, recunoscut ca profet si de musulmani. De altfel, presedintele i-a explicat sotiei sale ca este interesant ca musulmanii recunosc si parti din cultura crestina, inclusiv profetii.

Dupa vizitarea moscheii, cei doi presedinti si delegatiile au facut o scurta plimbare prin bazarul din apropiere. In fata cladirii pelerinii l-au intampinat pe seful statului sirian cu urale si aplauze si i-au scandat numele. De altfel, in dimineata de marti, moscheea a fost inchisa credinciosilor musulmani tocmai pentru ca urma sa fie vizitata de catre cei doi presedinti.

Presedintele Basescu si sotia sa au admirat micile magazine de condimente, dulciuri, cafea si bijuterii. Maria Basescu a primit de la cativa negustori dulciuri. Pentru aceasta scurta plimbare sirienii au desfasurat impresionante forte de securitate. Dupa vizitarea bazarului, delegatiile au vizitat si biserica crestina Sf. Anania.

Presedintele Traian Basescu se afla intr-o vizita oficiala de doua zile in Siria, la invitatia omologului sau Bashar Al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.