Peste 160 de cazuri de trafic de fiinte umane au fost investigate in primele noua luni ale acestui an de politistii de frontiera, fiind identificati 331 traficanti si 444 victime, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in cele 161 de cazuri au fost identificate 34 grupuri organizate, fiind cercetati 131 traficanti si audiate 151 de victime.

In perioada similara a anului trecut, au fost inregistrate 113 cazuri de trafic de fiinte umane, 21 grupuri fiind specializate in traficul de persoane, astfel ca se inregistreaza o crestere cu aproximativ 42% a numarului constatarilor Politiei de Frontiera Romane in domeniul traficului de persoane.

De asemenea, din punct de vedere al zonei de actiune a traficantilor, cele mai multe constatari au fost inregistrate la nivelul Directiei Politiei de Frontiera Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) - 80 cazuri, ale Inspectoratelor Judetene PF Braila si Ialomita - 27 cazuri si Directiei PF Iasi - 19 cazuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.