Pacientii care reclama o posibila culpa medicala nu vor mai plati din propriul buzunar expertiza necesara solutionarii cauzei de malpraxis.

Costul ei va fi suportat anticipat de catre societatea de asigurari la care medicul plateste obligatoriu polita de asigurare, urmand ca banii sa fie recuperati de la pacient daca medicul este nevinovat. Prevederea este inclusa intr-un proiect de act normativ supus ieri dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Conflictul medic-pacient, in afara tribunalului

Proiectul legislativ aduce mai multe completari la actuala Lege a Malpraxisului. Astfel, judecarea culpelor medicale s-ar putea face prin concilierea partilor, si nu la tribunal, la dezbaterile comisiei de malpraxis va putand participa si un reprezentant al societatii de asigurari, iar desemnarea expertilor care sa intocmeasca un raport asupra cazului se va face prin tragere la sorti dintr-o lista nationala a expertilor medicali si nu una judeteana, asa cum era pana in prezent.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.