Comisarii Garzii Financiare aveau informatii ca proprietarii vand un ulei neconform sub denumirea de motorina. Unul dintre patronii statiei de distributie a spus ca produsul confiscat de garda Financiara nu era comercializat ca motorina, ci ca ulei lubrifiant pentru motoare si instalatii mecanice hidraulice. Seful Garzii Financiare Arad, Sorin Cirti, a afirmat ca produsul vandut era combustibil lichid usor. „Acest produs poate fi utilizat pentru masini, dar le afecteaza motoarele in urma utilizarii repetate a acestuia“, a mentionat Cirti.
Pentru ca stiau ca proprietarii statiei de distributie sunt violenti, comisarii Garzii Financiare au chemat, in timpul controlului, politistii din comuna. Unul dintre patroni s-a razbunat pe jurnalistii prezenti in zona, pe care i-a atacat cu pietre. Ziaristii au cerut protectia fortelor de ordine, astfel ca la fata locului au ajuns doua echipaje de jandarmi. Comisarii Garzii au chemat o cisterna, in care au incarcat intreaga cantitate de motorina suspecta ca fiind neconforma.

Pe langa confiscarea produsului, comisarii Garzii Financiare au dispus sanctiuni cuprinse intre 10.000 si 100.000 de mii de lei, plus sesizarea penala formulata catre politie. Ca masura complementara, unitatea a fost provizoriu inchisa.