Un argesean in varsta de 56 de ani, suspectat de contrabanda cu alcool, a fost prins, luni, de un echipaj de politie, abia dupa ce asupra masinii in care se afla s-au tras 12 focuri de arma, informeaza corespondentul NewsIn

Actiunea a fost demarata dupa ce la postul de politie Baiculesti s-a primit in jurul pranzului un telefon anonim, prin care se anunta ca doua persoane aflate intr-un Cielo de culoare argintie distribuie alcool pe la mai multi localnici. Seful de post si un ajutor se aflau intr-o misiune in apropiere si au oprit pentru control masina suspecta.

Soferul a declarat ca transporta 330 de litri de tuica, productie proprie, si ca intentioneaza sa-si viziteze o ruda din localitatea respectiva. Stefan Marinel, de 56 de ani, din comuna Vedea, a indicat o gospodarie la intamplare, iar in momentul in care politistii au intrebat daca exista vreo legatura de rudenie intre ei, localnicul a ridicat din umeri si a spus ca nu l-a vazut in viata lui.

Soferul s-a urcat in masina, iar celalalt a incercat sa goleasca unul dintre bidoanele cu alcool. Barbatul din Vedea a demarat in tromba, iar politistii au pornit in urmarirea lui. Purtatorul de cuvant de la IPJ Arges, inspectorul sef Robert Radu, a precizat ca suspectul de trafic cu alcool a fost somat prin statia cu megafon sa se predea si a fost prins dupa o urmarire de cativa kilometri, in comuna Merisani, abia dupa ce s-a deschis focul asupra masinii acestuia.

"In total s-au tras 12 focuri de arma, patru focuri de avertisment in plan vertical si opt focuri spre masina. Cinci gloante au nimerit trei dintre pneuri, doua gloante au ajuns in placuta cu numarul de inmatriculare si unul in bara de pe spate. Masina a fost blocata, insa barbatul a opus rezistenta si chiar i-a lovit pe politisti cu picioarele. A fost nevoie de incatusarea lui", a precizat purtatorul de cuvint al IPJ Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.