Aproximativ 400 de voluntari ai asociatiei Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina au participat, vineri, la un mars de protest fata de construirea unui ansamblu rezidential in Parcul Sipote din apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, transmite corespondentul NewsIn.
Voluntarii s-au strans la ora in Parcul Sipote, dupa care au marsaluit pana la sediul Primariei municipiului Suceava, unde au depus o petitie prin care solicita Consiliului Local sa nu aprobe schimbarea destinatiei unor spatii verzi din intravilanul municipiului Suceava prin aprobarea construirii unui ansamblu rezidential.
In timpul marsului, voluntarii au scandat „Daca-ti pasa, protejeaza Parcul Sipote”, „Vrem parcuri, nu blocuri” sau „Este parcul tau, lupta pentru el”.

Parcul Sipote are o suprafata de 63 de hectare, in mare parte padure, aflat in proprietatea Directiei Silvice Suceava. Dupa ce au fost eliberate mai multe titluri de proprietate pentru parcele din Parcul Sipote, la Primaria Suceava au fost depuse documentatii de urbanism pentru construirea unui ansamblu rezidential.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.