Seful interimar al Politiei, Gheorghi Plai, a anuntat, vineri, ca s-au inceput procedurile de suspendare a contractului de achizitii de masini pentru care Gheorghe Popa a fost demis, Plai precizand ca exista riscul de a plati si daune.

"Avand in vedere concluziile cuprinse in raportul Corpului de Control al MIRA privind achizitia publica de autospeciale prin leasing financiar al IGPR, prin care se fac cunoscute anumite nereguli in procesul de derulare al achizitiei amintite cu privire la pret si la neindeplinirea cerintelor minime stabilite in documentatia de atribuire, in Consiliul de conducere al IGPR s-a hotarat declansarea procedurilor de suspendare a derularii contractelor pentru clarificarea tuturor aspectelor si a investigatiilor pe care DNA le are in curs", a declarat Plai, citat de NewsIn.

El a afirmat ca s-a suspendat derularea contractului. "Deci nu se mai fac plati, nu se mai... nu, nu s-a facut nicio plata. Nu am luat nimic. Contractul nu s-a inceput", a afirmat Plai.

Acesta a spus ca este posibil sa exista riscul de a plati daune din cauza suspendarii. Totusi, el a spus ca acest contract cu Ager nu prevede daune in cazul rezilierii, afirmand ca suspendarea se poate face pe cale amiabila sau se poate discuta cu Ager pentru o renegociere a pretului. De asemenea, Plai a spus ca, pana in acest moment, nu a luat legatura cu reprezentantii Ager Leasing si a reamintit ca va lua o decizie dupa definitivarea anchetei DNA si a comisiei de experti din IGPR.

"In momentul de fata, nu s-a luat nicio masina, nu s-au dat bani, nu s-a facut nicio plata si nici nu s-a facut prototipul", a declarat Plai, care a afirmat ca IGPR este disponibil sa sprijine acnheta privind contractul de achizitii.

Parcul auto al IGPR este acoperit, potrivit acestuia, in proportie de 39%, iar masinile care sunt prevazute in contractul cu Ager ar fi facut ca procentul sa creasca la 46%.

In legatura cu ceea ce s-a intamplat in cazul Larisa Chelaru, in urma caruia Plai a fost demis de la sefia IPJ Iasi, seful interimar al IGPR a spus ca a fost inlocuit din cauza unor greseli de-ale unor colegi.

Ghiorghi Plai, seful interimar al Politiei, a fost demis in 2006 de la conducerea IJP Iasi, in urma rezultatelor slabe in cazul Larisa Chelaru, fetita disparuta in 2005 si gasita in ghena de langa blocul ei dupa doua luni, presa mai scriind despre Plai ca ar fi un apropiat al lui Relu Fenechiu.

Ministrul Cristian David a cerut joi aprobarea premierului Calin Popescu Tariceanu pentru a-l demite de la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane pe chestorul Gheorghe Popa si a anuntat ca l-a propus in loc pe comisarul sef Gheorghi Plai. Premierul a acceptat cererea.

Chestorul de politie Gheorghe Popa va fi pus la dispozitia MIRA, urmand a ocupa o functie conform gradului si pregatirii sale profesionale.

Decizia ministrului este legata de contractul pe care Inspectoratului General al Politiei Romane l-a incheiat cu societatea Ager Leasing pentru modernizarea parcului auto si vine dupa ce in ultimele zile l-a somat in mai multe randuri pe Gheorghe Popa sa suspende contractul sau sa-si dea demisia.
Chestorul Gheorghe Popa a fost numit la comanda IGPR in octombrie 2007, de Cristian David.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.