Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va discuta, in data de 17 noiembrie, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare formulata de avocatul Alice Draghici impotriva deciziei de condamnarea lui Victor Stanculescu la 15 ani de inchisoare in dosarul revolutiei de la Timisoara, informeaza NewsIn.
Completul de 9 judecatori al instantei supreme va analiza, la termenul fixat peste o luna, daca sunt motive intemeiate pentru a se putea judeca contestatia in anulare, aceasta fiind o cale extraordinara de atac a unei decizii definitive. Victor Stanculescu nu va fi citat pentru termenul din 17 noiembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inregistrat, joi, contestatia in anulare depusa de Alice Draghici impotriva deciziei de condamnare, cauza urmand sa fie judecata de Completul de 9 judecatori.

Cererea de intrerupere din motive medicale a pedepsei de 15 ani primita de Victor Stanculescu pentru Revolutia de la Timisoara se judeca marti, 21 octombrie, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, a declarat, pentru NewsIn, avocatul generalului in rezerva, Alice Draghici.

Avocatul lui Victor Atanasie Stanculescu, Alice Draghici, a depus, joi, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, cererea de intrerupere a pedepsei clientului sau pe motive medicale, acesta fiind incarcerat, miercuri, pentru condamnarea primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

La randul sau, avocatul lui Mihai Chitac, Sergiu Andon a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca va contesta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) "lipsa de temei legal a condamnarii" din dosarul Revolutiei, in timp ce colegul sau, Dan Ioan, se va ocupa de actiuni mai tehnice, precum cererea de suspendare a executarii pedepsei.

Victor Stanculescu si Mihai Chitac au fost incarcerati, miercuri seara, la Spitalul Penitenciar Jilava, dupa ce generalii in rezerva au fost condamnati definitiv la cate 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei din Timisoara.

Decizie definitiva: Generalii Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei

Cum a gandit Stanculescu dictatura militara in ’89

Chitac si Stanculescu raman in carantina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.