Explozia produsa, vineri, intr-un bloc din municipiul Cluj-Napoca a afectat 17 apartamente, potrivit primelor cercetari ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Cluj, transmite corespondentul NewsIn.
Purtatorul de cuvant al IJSU Cluj, Liviu Cadar, a declarat, vineri, pentru NewsIn ca blocul nu era dat in folosinta, iar explozia s-a produs de la o acumulare de gaze.

"Blocul era la faza de finisaje, iar in momentul exploziei erau doua persoane in curtea interioara, acestea fiind cele care au suferit rani usoare, respectiv zgarieturi de la cioburi si fragmente de zidarie. Cele mai afectate etaje au fost IV si V, unde s-au gasit inclusiv usi indoite de suflul exploziei”,
a afirmat Cadar.

Potrivit acestuia, o bucata din zidul de la etajul V al blocului a cazut peste acoperisurile a doua case din apropiere. "Acoperisul unei case a fost afectat pe o suprafata de 60 de mp, iar acoperisul alteia pe o portiune de 20 de mp”, a mai spus reprezentantul IJSU Cluj.

Pompierii si celelalte institutii abilitate au demarat deja o ancheta pentru a stabili cauzele acumularii de gaz metan care a dus la explozie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.