Circa 50 de credinciosi ortodocsi din municipiul Cluj-Napoca solicita interzicerea unui post de stiri online pentru comunitatea de homosexuali care functioneaza incepand cu data de 1 octombrie, cerand sprijinul unui deputat clujean pentru ca acest post sa fie inchis.

Credinciosii s-au adresat deputatului independent de Cluj Mircia Giurgiu cerandu-i sa intervina pentru ca postul de stiri online la adresa http://www.tvangelicuss.beanangel.ro/ sa fie interzis, transmite corespondentul NewsIn.

"Stimate domnule deputat, acum cand peste ortodoxia noastra au navalit fel de fel de obiceiuri pagane, cum ar fi homosexualitatea, avorturile, cand sfintele icoane nu mai au loc in clasele copiilor nostri, va rugam, pentru sangele atator mucenici si martiri ai neamului nostru, varsat pentru apararea credintei si a acestui neam, sa luati atitudinea necesara si sa nu lasati sa se fiinteze un astfel de post. De aceea va rugam sa supuneti aceasta problema in cadrul discutiilor ce vor avea loc in prima sedinta a Parlamentului. Nu lasati ca normalul sa devina anormal si anormalul sa devina normal prin incurajarea unor astfel de actiuni periculoase pe care nu le dorim in aceasta tara”, se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa de ortodocsi deputatului clujean.

Ortodocsii sustin ca aparitia unui astfel de post „va crea sminteala in randul tinerelor generatii” si incalca grav canonul 46 apostolic, in care se spune ca „poporul nostru, de-a lungul istoriei, a stiut sa convietuiasca pasnic cu toate religiile lumii, insa nu a acceptat niciodata stirbirea propriei credinte. Acest gest nu face decat sa duca la scindarea si nicidecum la o unitate intemeiata in adevarul Sfintilor Parinti”.
Mircia Giurgiu a promis ortodocsilor ca va depune o interpelare la Ministrul Culturii si Cultelor Adrian Iorgulescu, pentru ca acesta sa isi expuna o parere. "Eu nu sunt impotriva drepturilor lor, dar ar fi bine sa fie mai rezervati in exprimare si in actiuni, pentru ca nu sunt un model pentru tineret”, a fost de parere deputatul clujean, inscris de curand in PD-L Cluj.

Contactat de NewsIn, directorul executiv al asociatiei Be An Angel Romania, Lucian Dunareanu, a declarat ca site-ul nu are nevoie de aprobarea nimanui, singurele reguli fiind acelea privind drepturile de autor. "Site-ul gazduieste doar stiri legate de comunitatea noastra, sunte discutii intre oameni, iar tot ce intra este foarte atent selectat astfel ca nici nu poate fi vorba de promiscuitati”, a afirmat directorul executiv al Be An Angel Romania, asociatie care se ocupa de site.

Mai mult, Dunareanu a afirmat ca si el este ortodox, vecinii lui sunt ortodocsi si initiatorii, anonimi de altfel, au intocmit scrisoarea in numele unei comunitati care nici macar nu stie de acest demers, lucru care nu i se pare in regula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.