Ion Tiriac, Dan Voiculescu, Gigi Becali si Puiu Popoviciu stau alaturi nu doar in topurile celor mai bogati romani, ci si in „clubul“ celor care au taiat copaci pentru a face cartiere de lux.

In ultimii ani, spatiul verde din jurul Bucurestiului a fost inlocuit din ce in ce mai mult cu proiecte imobiliare de lux, construite pentru importanti oameni de afaceri sau politicieni. Cotidianul va propune astazi o trecere in revista a defrisarilor produse in Padurea Baneasa si Padurea Corbeanca si va prezinta o serie de fotografii, realizate din elicopter, cu cel mai scump cartier rezidential din Romania, plantat fix in mijloc de codru verde.

Este vorba despre ansamblul de locuinte de lux „Stejarii“, construit de una dintre firmele lui Ion Tiriac. Pe terenul de aproape zece hectare, ce a apartinut unei ferme de pui cumparate de el in 2004 de la AVAS, magnatul a defrisat 110 copaci, fapt pentru care a fost amendat cu 4.000 de euro de catre Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare.

Credeti ca ii poate opri cineva?

Amenda a fost platita, iar acum, in cartea de prezentare a proiectului rezidential, Ion Tiriac spune: „Este un univers al confortului, al luxului si al elegantei. Am creat o lume a visurilor implinite, un loc unde rafinamentul si discretia se imbina cu confortul si cu eleganta in inima unei paduri ample de stejari din nordul Capitalei. (…) Cele 535 de apartamente va vor oferi o lume a luxului incontestabil“. Si daca in realitate cartierul respectiv se invecineaza cu niscaiva ramasite ale industriei ceausiste, acestea din urma au fost acoperite cu ajutorul computerului in cartea de prezentare.

Cel mai mic apartament are putin peste o suta de metri patrati si costa 340.000 de euro, iar cel mai mare are peste sase sute de metri patrati si ajunge la aproape doua milioane de euro. Unul dintre primii clienti ai lui Tiriac pentru acest cartier a fost chiar capitanul Nationalei de fotbal, Cristi Chivu, care a cumparat pentru el si pentru proaspata lui sotie un penthouse impresionant.

Gigi Becali ii sta alaturi lui Tiriac nu numai in topurile celor mai bogati romani, ci si in Padurea Baneasa, unde are o halca buna de padure. Si pentru ca legile in vigoare nu ii dadeau voie sa o defriseze, Becali a cumparat o masina performanta care scoate copacii din pamant cu tot cu radacini. „Ce vreti de la mine? E padurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el. De ce sa am eu nevoie de autorizatie pe pamantul meu, e curtea mea, doar ca n-am gard. Am scos cam 20-30 de copaci pe care-i voi duce la mine in curte“, a spus Becali la timpul respectiv. Inspectoratul de Regim Silvic l-a contrazis insa, iar Mirel Idoras, reprezentantul institutiei, a declarat ca latifundiarul se va alege cu o plangere penala pentru fapta sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.