Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) au declarat ca starea de sanatate a lui Mihai Chitac si Victor Stanculescu este buna, dar ca cei doi vor ramane in carantina 21 de zile, pentru a li se face si alte investigatii, informeaza NewsIn.

"Starea lor este in general buna, dar analizele medicale vor mai dura cateva zile", a afirmat, pentru NewsIn, Monica Pana, purtatorul de cuvant al Spitalului Penitenciar Jilava, unde sunt incarcerati cei doi generali in rezerva.

Chitac si Stanculescu stau singuri in aceeasi camera, in care mai sunt doua paturi goale. Ei vor ramane in carantina timp de 21 de zile, a declarat Johanna Popescu, purtator de cuvant al ANP.

Potrivit acesteia, in perioada de carantina, generalii in rezerva vor fi suspusi analizelor medicale si unei expertize psihologice si vor fi instiintati privind regulile din penitenciar. Tot in aceasta perioada, o comisie speciala va stabili ce fel de regim de detentie va fi aplicat lui Chitac si Stanculescu.

Intre timp, avocatul lui Victor Atanasie Stanculescu, Alice Draghici, a depusastazi la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, o cerere de intrerupere a pedepsei clientului sau pe motive medicale, acesta fiind incarcerat, miercuri, pentru condamnarea primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Alice Draghici a declarat, pentru NewsIn, ca vineri se va afla termenul la care va fi luata in discutie cererea de intrerupere a pedepsei.

La randul sau, avocatul lui Mihai Chitac, Sergiu Andon a declarat ca va contesta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) "lipsa de temei legal a condamnarii" din dosarul Revolutiei, in timp ce colegul sau, Dan Ioan, se va ocupa de actiuni mai tehnice, precum cererea de suspendare a executarii pedepsei.

Victor Stanculescu si Mihai Chitac au fost incarcerati, miercuri seara, la Spitalul Penitenciar Jilava, dupa ce generalii in rezerva au fost condamnati definitiv la cate 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei din Timisoara.

Stanculescu a fost ridicat de politisti, dupa o conferinta de presa sustinuta la un hotel din Capitala. Mihai Chitac a fost, la randul sau, ridicat de la domiciliu, pentru a i se face actele legale pentru incarcerare.
Recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse miercuri de Inalta Curte prin decizie definitiva si irevocabila.

I


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.