Statisticile Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, citate in proiectul Strategiei nationale privind securitatea si sanatatea in munca 2008-2013 sunt ingrijoratoare.
Aproape in fiecare zi a anului 2007 un muncitor a murit si alti doi, trei s-au imbolnavit. Cele mai multe accidente au fost inregistrate in constructii, extractia si prepararea carbunelui, productia de mobilier si alte activitati industriale, industria alimentara si a bauturilor, industria constructiilor metalice si a produselor din metal. Cele mai recente statistici ale Centrului National de Coordonare Metodologica si Informare privind Bolile Profesionale din cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti indica faptul ca in anul 2007 pe primul loc, in ierarhia factorilor de risc, se situeaza factorii de suprasolicitare a aparatului locomotor - 428.593 de muncitori, reprezentand 14,42% din totalul muncitori expusi, urmati de zgomot - 333.938 muncitori, adica 11,24% din totalul muncitori expusi, potrivit ProTV.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.