Romanii cu dizabilitati isi vor putea gasi mai usor un loc de munca datorita unui program de sprijin finantat de Uniunea Europeana si supervizat de Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap (ANPH)

Programul a fost lansat miercuri si se va derula timp de sase luni, in colaborare cu experti francezi. Obiectivul il constituie realizarea unui ghid de adaptare a locurilor de munca pentru facilitarea integrarii profesionale a persoanelor cu handicap. Ghidul va fi destinat atat persoanelor cu dizabilitati aflate in cautarea unui serviciu, cat si angajatorilor.

Bugetul total al programului este de 210.000 de euro, din care 200.000 reprezinta finantarea UE, iar 10.000 de euro este contributia de la bugetul de stat.

In Romania, sunt aproximativ 500.000 de persoane cu handicap, dintre care doar 21.000 lucreaza, ca asistenti medicali, contabili, soferi, informaticieni, croitori, lacatusi, bucatari sau in alte domenii, potrivit unui studiu efectuat de ANPH.

Totodata, 10.500 de societati comerciale se declara interesate de modalitatea de angajare a persoanelor cu dizabilitati, in conformitate cu Legea nr. 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.