Opt persoane din judetul Valcea suspectate de trafic de persoane in Spania au fost retinute astazi, in urma unor perchezitii domiciliare efectuate in municipiul Ramnicu Valcea si la Calimanesti, relateza NewsIn

"In baza autorizatiilor obtinute de procurorii D.I.I.C.O.T, a fost declansata actiunea BENIDORM, fiind efectuate 15 perchezitii domiciliare in Ramnicu Valcea si Calimanesti. Actiunea a vizat destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in traficul de persoane catre Spania, pentru practicarea prostitutiei. Au fost identificate opt persoane din grupare, acestea fiind prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea, in vederea audierii si a dispunerii masurilor legale", a declarat agentul de politie Loredana Sandu, purtator de cuvant al IPJ Valcea.

Potrivit acesteia, au fost ridicate in vederea cercetarilor cinci laptop-uri, 14 telefoane mobile, patru cartele SIM, 1 unitate de calculator, doua pistoale cu bile, trei sabii, aproximativ trei kilograme obiecte din aur (55 de inele, 22 perechi de cercei, 34 bratari, 24 de lanturi, 30 monede din aur), suma de 3.000 de lei, peste 100 CD-uri, diverse inscrisuri referitoare la transferuri de bani, acte de identitate ale altor persoane, inclusiv cetateni straini, precum si documente ale unor firme apartinand membrilor gruparii.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ, liderul gruparii si-a cumparat, in ultimii trei ani, patru case, un apartament, trei autoturisme de lux si si-a construit o pensiune turistica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.