Evenimentul are ca tema in acest an "Dialogul intercultural bazat pe valori comune ca mijloc de asigurare a pacii si a prosperitatii in Europa". La manifestare vor participa, printre altii, sefi de guverne (Grecia si Serbia), presedintele Romaniei Traian Basescu, europarlamentari, comisari europeni, presedintele Partidului Popular European,Wilfried Martens, liderul partidului de opozitie din Belarus, Pavel Sieviarynec si europarlamentarul roman Marian-Jean Marinescu.

Biserica va fi reprezentata de PF Daniel, IPS Teofan, Arhiepiscopul Frantei Mitropolitul Emmanuel, care este si reprezentantul Patriarhului Ecumenic la UE si Nuntiul apostolic in Romania si R.Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano.

"Intalnirea unora dintre cei mai importanti lideri europeni ai lumii politice si spirituale tocmai la Iasi demonstreaza importanta regiunii si orasului nostru, care este acum conectat la cursul evenimentelor europene", a declarat, miercuri, europarlamentarul PD-L Mihaela Popa.

Conferinta popularilor europeni are ca obiective principale realizarea unui dialog intre diferite religii si culturi, cat si referitor la problemele politice, culturale si sociale din diferite zone ale Europei.