Termoizolarea este mai eficienta daca se aplica la exterior, in interior putand fi folosita doar in cazul in care cladirea care trebuie reabilitata termic este una istorica.
Aceasta termoizolare la exterior nu ar fi posibila doar daca ar strica aspectul cladirii sau daca locatarii nu cad de acord asupra reabilitarii, a afirmat, marti, profesorul Emilia Mladin, de la Departamentul de Inginerie Mecanica, catedra UNESCO de Stiinte Ingineresti, Universitatea Politehnica Bucuresti. Discutia despre termoizolare s-a desfasurat in cadrul unui training cu privire la Directiva de performanta energetica a cladirilor, prilejuit de lansarea oficiala in Romania a Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (Romania Green Building Council - RoGBC).

Ea a explicat ca termoizolarea executata la interior supune structura cladirii la variatii de temperatura de 43 de grade Celsius, spre deosebire de cea realizata la exterior, care permite variatii de temperatura de 7 grade Celsius, prevenindu-se astfel deteriorarea materialelor in timp si reducerea riscului la condens, informeaza Green Report.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.