Romtelecom a reinaugurat miercuri Palatul Telefoanelor valoarea totala a lucrarilor efectuate intr-o perioada de zece ani ridicandu-se la opt milioane de euro.

Conducerea companiei precizeaza ca lucrarile au presupus reconstituirea fatadelor, parterului si etajului opt, in forma existenta in urma cu saptezeci de ani, cand a fost construita aceasta cladire, precum si reconsolidarea structurii de baza si crearea facilitatilor de lucru din interior.

In prezent, cladirea va adaposti sediul administrativ al Directiei de Telecomunicatii Bucuresti, la care sunt arondate inca sapte judete, numarul persoanelor care vor lucra in interiorul cladirii fiind de cinci sute.

Activitatea de caserie care exista la parterul cladirii a fost externalizata catre banci si Posta Romana, in prezent, in holul cladirii fiiind efectuate demonstratii ale serviciilor oferite de Romtelecom pentru clientii de business, cat si conferinte si simpozioane.

Constructia Palatului Telefoanelor a inceput in anul 1931, dupa un proiect realizat de un arhitect, din New York, specializat in constructia cladirilor inalte de tip "zgarie-nori" si a fost inaugurata in aprilie 1933, la aceea data, cu cei 52 de metri inaltime, Palatul Telefoanelor fiind cea mai inalta cladire din Bucuresti.

La inaugurare, in Palatul Telefoanelor au fost date in functiune o centrala telefonica locala automata cu 12.000 de numere si una manuala cu 60 pozitii de lucru pentru deservirea traficului interurban, international si pentru servicii speciale.

Tot miercuri, Romtelecom a lansat serviciile comerciale tip ADSL, Internet in banda larga pe fibra optica, disponibile acum in peste 85 la suta din suprafata Bucurestiului si care vor avea o acoperire de 100 la suta pana la sfarsitul acestui an.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.