In anii care urmeaza, copiii vor ajunge sa manance snacksuri, cu precadere chipsuri, de patru ori pe zi.

Ciorbele, supele, tocanitele, prajiturile de casa vor fi inlocuite cu pufuleti, guma de ­mestecat, bomboane, chipsuri sau ­popcorn. Aces­tea au foarte multe calorii si nu-i aduc copilului nici una dintre ­vitaminele si mineralele necesare unei cresteri normale. De asemenea, contin grasimi mo­dificate prin procedee ­chimice si zaha­ruri rafinate care imbolnavesc pancreasul. Combinarea lor duce la aparitia acri­la­mi­dei, substanta cancerigena, ce se afla mai ales in ­chipsuri.

Parintii din ce in ce mai ocupati, ambalajele mereu atra­gatoare, aditivii alimentari care ii fac dependenti si reclamele agresive sunt doar cateva ­dintre motivele alimentatiei haotice pe care o au copiii.

Specialistii in nutritie atrag atentia ca starea de sanatate a populatiei se va ­agrava, avand in vedere ca boli ca ­obezitatea, cancerul, hipertensiunea, ­statusul proinflamator sistemic, diabetul vor aparea la varste din ce in ce mai fragede.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.