Fostul general de Armata, Vasile Milea despre care s-a spus ca s-ar fi sinucis in timpul Revolutiei din 1989, a fost deshumat, ieri, in jurul orei 10.00. Ramasitele pamintesti ale generalului se aflau intr-un cimitir din judetul Arges si au fost dezgropate din ordinul procurorilor militari.

Surse judiciare au declarat, pentru "Evenimentul zilei", ca osemintele lui Vasile Milea au fost transportate la Insitutul de Medicina Legala "Mina Minovici" pentru a fi suspuse unor expertize medicale detaliate, care sa stabileasca daca acesta s-a sinucis sau a fost impuscat.

Anchetatorii militari au redeschis dosarul mortii fostului general Vasile Milea, in vara anului trecut, dupa ce mai multe cotidiane centrale au publicat marturii ale celor care s-au aflat in preajma acestuia, in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, cind acesta a murit. Suspiciunile anchetatorilor in privinta imprejurarilor mortii lui Milea au fost intarite de faptul ca rana care i-a provocat decesul nu este una tipica celor provocate prin sinucidere. Mai mult, nici traiectoria glontului, care l-a lovit pe general in apropierea inimii, nu sustine aceasta varianta.

Ultimul ministru comunist al Apararii

Generalul Vasile Milea a fost ultimul ministru al Apararii inainte de Revolutie. El a fost gasit mort, in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, dupa ce a fost sotii Ceausescu au ajuns la convingerea ca au fost tradati de acesta. In ajunul mortii, generalul Milea a fost chemat de fostul dictator care i-ar fi cerut sa imprastie multimea aflata in strada.

Vasile Milea si-a inceput cariera in 1947 la Scoala Militara de Ofiteri de Infanterie si a preluat friiele Armatei romAne cu patru ani inainte de Revolutie, pe 16 decembrie 1985.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.