Nu mai putin de 281 de gradinite au fost gasite in neregula in privinta calitatii serviciilor si a hranei asigurate copiilor, la controlul efectuat de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la jumatatea lunii septembrie, relateaza NewsIn.

In urma controlului, inspectorii ANPC au oprit definitiv de la utilizare 157 de kilograme de alimente, dupa ce au descoperit produse alimentare expirate sau depozitate in conditii neigienice. S-a mai descoperit ca, in unele gradinite, nu se calcula necesarul zilnic de substante si calorii recomadate copiilor sau nu se alcatuiau diete diferentate pe grupe de varsta.

Inspectorii au gasit si unitati de invatamant care functionau fara autorizatie sanitare sau a caror autorizatie nu era vizata pe anul in curs, dar si gradinite care nu aveau regulament de ordine interioara sau care nu il respectau.

In unele gradinite s-a constatat ca nu se respecta prevederile privind numarul maxim de copii admisi la o grupa.

Inspectorii au mai gasit gradinite in care nu erau incheiate contracte de prestari servicii cu parintii, atat pentru activitatile de invatamant prescolar, cat si pentru cursurile optionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.