Dupa unsprezece ani de la lansarea ZIUA, directorul general al ziarului, Sorin Rosca Stanescu, a facut al doilea pas major in presa: si-a declarat public "Averea". Noul cotidian a strans la receptia data cu ocazia aparitiei pe piata a noii publicatii personalitati la varf ale vietii politice, economice, culturale si reprezenanti ai diplomatiei si din media. Evenimentul a reusit sa adune, umar la umar, Puterea si Opozitia, prin prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu si a sefului PSD, Mircea Geoana. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut urarea specifica si a anuntat ca niciodata nu va cadea "prada presei", care astepta cu sufletul la gura stiri noi de pe frontul rapirii colegilor nostri in Irak.

Basescu a destins atmosfera vorbind despre suvita de par la care a renuntat si a spus ca nu a facut-o la presiunea presei, ci a sotiei sale, dar a avertizat ca acest lucru nu este ireversibil si ca aceasta "creste la loc". Premierul Tariceanu a precizat ca "Averea" este un demers binevenit, ca cei care se afla acum la Putere nu sunt personaje carora le lipseste averea, asa cum s-a intamplat dupa '90 si ca acum exista persoane care conduc care au "stabilitate materiala". Geoana a replicat, cand i-a venit randul, subtil, ca nici nu ar fi nevoie de asa ceva si ca altceva e mai important.

Una peste alta, petrecerea de la "Averea" a reunit oameni de afaceri de mare calibru. Au mai fost prezenti, asadar, Ioan Nicolae, Dinu Patriciu, Fatih Taher, Puiu Popoviciu, Irinel Columbeanu, George Gaita, Gheorghe Verioti, Gabriel Zbarcea (AVAS), ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quaile, viceprimarul Razvan Murgeanu, Bert Valmar (presedintele Porshe Romania), Dan Fischer, Cozmin Gusa, Varujan Vosganian, Gabriel Stanescu (director la "Gardianul") si Horia Alexandrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.