- Sa controleze trichineloscopic carnea de porc sacrificat in gospodaria proprie sau de vanat, in centrele autorizate ale autoritatilor sanitar-veterinare si sa respecte recomandarile acestora.
- Sa achizitioneze carne numai din centre comerciale specializate, care pun in vanzare numai produse avizate sanitar-veterinar.
- Sa renunte la obiceiuri culinare riscante: consum de carne/preparate din carne cruda sau insuficient prelucrata termic.
- Procedeele de sarare, afumare sau uscare a carnii nu distrug larvele.
La om, majoritatea infectiilor sunt asimptomatice, insa exista si forme clinice de boala cu evolutie severa, care pot cauza moartea prin complicatiile pe care le produc.
Urmatoarele semne clinice sunt sugestive pentru diagnostic: tulburari digestive (dureri abdominale, diaree, greturi, varsaturi), care apar la 1-2 zile dupa consumul de carne infestata, febra, edeme palpebrale si faciale, insotite de conjunctivita, dureri musculare si adinamie.
Boala nu se transmite interuman.
Despre autor:
Sursa: Healthy
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro