Cu fabricantul de pompe Aversa lucrurile ramin confuze. La citeva zile dupa ce autoritatile se indoiau ca firma bucuresteana ar fi in stare sa produca pompele de care este nevoie in Banat, Consiliul Judetean Timis a aprobat instalarea acestora. Varianta Aversa va costa bugetul judetului peste doua miliarde de lei.

In contul deschis de prefectura pentru ajutorarea sinistratilor s-au adunat 2,4 miliarde de lei. Reprezentantii producatorului autohton de pompe Aversa s-au intilnit ieri cu prefectul de Timis. "Sint acum pe teren pentru a evalua situatia. Ne vor trimite trei pompe, care vor fi instalate din 20 pina cel mai tirziu in 23 mai. Conductele si echipamentele auxiliare necesare vor fi montate de Petromservice", a spus prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu.

Ulterior, Aversa va mai trimite 20 de pompe mai mici, destinate scoaterii apei din baltile care vor ramine pe terenurile agricole. Acestea vor fi operate de pe tractoare aduse de tot de Petromservice. Specialistii germani ajunsi in Timis au spus autoritatilor ca pot aduce pompe din Germania mai repede decit cei de la Aversa. "Au spus ca in trei zile sint aici cu ele. Nu am acceptat momentan, pentru a nu isca alte discutii", a mai spus prefectul.

Pompe revenite la stat

Desi Aversa este detinuta 66% de stat, se pare ca nimeni nu stia despre existenta ei. Conform datelor, anul trecut, in septembrie, statul a vindut Aversa firmei Turbomeccanica Italia, ca dupa cinci luni, in martie 2005, sa rezilieze contractul pe motiv ca nu s-au respectat clauze din acesta. Momentan, aceasta nu a mai fost scoasa la vinzare.

Istoria unei confuzii

In data de 9 mai, Matei Gheorghe, directorul firmei Aversa, declara presei ca a trimis o nota de ajutor umanitar ce consta in 15 pompe de evacuare a apei, inca din 29 aprilie, catre Consiliul Judetean Timis si catre ANIF, iar in data de 3 mai catre Secretariatul General al guvernului, dar ca nu a primit nici un raspuns.

Pe de alta parte, Consiliul Judetean Timis spune ca a primit o nota de la Aversa doar in data de 10 mai, si nicidecum in 29 aprilie cum sustine Matei Gheorghe. ANIF nu stie ce declara. In data de 11 mai acestia sustineau ca pe data de 29 aprilie ei au trimis o solicitare catre Aversa, ca a doua zi sa declare ca Aversa le-ar fi trimis o solicitare pe data de 29 aprilie, dar ca era una comerciala si nicidecum umanitara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.