Romania a cerut ajutorul Ligii Arabe pentru obtinerea eliberarii celor trei ziaristi romani disparuti in Irak, Eduard Ovidiu Ohanesian, Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci, informeaza pagina electronica a agentiei kuwaitiene de presa KUNA, preluata de Mediafax. Apelul a fost formulat marti de secretarul de stat pentru afaceri globale in MAE roman, Teodor Baconschi, in cursul unei intrevederi cu Nureddin Hashad, adjunctul secretarului general al organizatiei arabe. Hashad a declarat ca Liga Araba si secretarul general al acesteia, Amr Moussa, vor initia contactele necesare in Irak, pentru a cere eliberarea ostaticilor romani.

In acelasi timp, reprezentantii Asociatiei Civic Media s-au intalnit ieri cu presedintele Senatului Pakistanului, Mohammedmian Soomro, aflat intr-o vizita oficiala in Romania si au solicitat sprijinul Islamabadului in rezolvarea cat mai grabnica a cazului disparitiei colegilor nostri. Excelenta Sa Mohammedmian Soomro ne-a transmis ca autoritatile Republicii Islamice Pakistan se vor implica cu cea mai mare atentie in solutionarea situatiei, prin intermediul resurselor pakistaneze si in spiritul solidaritatii lumii islamice. Totodata, presedintele Senatului de la Islamabad a transmis familiilor celor trei toata consideratia autoritatilor pakistaneze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.