Toate universitatile de stat si particulare acreditate vor putea sa organizeze, fara nici un control al calitatii, masterate si doctorate pe banda rulanta, daca presedintele Traian Basescu nu va retrimite in Parlament legea care permite "aceasta aberatie", avertizeaza fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea.
S-a ajuns in aceasta situatie din cauza parlamentarilor-profesori care iau salarii mari de la universitatile private, in schimbul sustinerii intereselor acestor institutii de invatamant.

Camera Deputatilor (cu unanimitate de voturi) a respins fara sa clipeasca Ordonanta de Guvern care impunea criteriul calitatii in organizarea cursurilor de masterat si doctorat. Senatul avea ieri pe ordinea de zi discutarea acestui subiect. Parlamentarii vor sa repuna astfel in vigoare Legea 2/2008, care prevede, printre altele, ca "universitatile acreditate, supuse periodic evaluarii institutionale, pot decide prin hotarare a senatului infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat, de doctorat si de studii postuniversitare, cuprinse in domeniile stiintifice ale universitatii". Dupa ce actul normativ a trecut ca fulgerul prin cele doua camere ale Parlamentului si a devenit lege, Ministerul Educatiei a cerut ca dreptul de a organiza masterate si doctorate sa revina doar acelor institutii evaluate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii Invatamantului Superior (ARACIS) si care primeau gradul de incredere ridicat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.