Firmele in cauza sunt Tehnologica Radion si Delta Antrepriza de Constructii Montaj 93, care vor primi, pentru fiecare contract incheiat cu municipalitatea, aproximativ aproape 2,6 milioane de euro.

Conform site-ului guvernamental de licitatii publice, Tehnologica Radion a castigat, in septembrie, un contract cu Adminstratia Strazilor, institutie subordonata municipalitatii, pentru lucrari de intretinere si reparatii a strazilor principaele din sectorul 1. Un alt contract, castigat tot de Tehnologica Radion, vizeaza lucrari de intretinere si reparatii a retelei stradale din sectorul 5, in timp ce fima Delta Antrepriza de Constructii Montaj 93 este, tot din luna septembrie, beneficiara unui contract similar in sectorul 3.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, saptamana trecuta, ca sase contracte, cate unul pentru fiecare sector, prin care firme de constructii primesc bani de la Primaria Municipiului Bucuresti pentru intretinerea si repararea a 100 de strazi principale vor fi reziliate. Edilul-sef al Capitalei a declarat ca este nemultumit de modul in care firmele au respectat prevederile contractuale si ca nu vede de ce primaria plateste sase milioane de lei lunar, pentru reparatii si intretinere, si 900.000 de lei pentru gestiunea strazilor. "Nu s-au respectat prevederile contractuale, nu s-a respectat prevederile din garantiile lucrarilor. Vom face alte licitatii, pe alte baze, pentru cele 100 de strazi dintre cele 500 ale Capitalei", a precizat Oprescu.

Firmele care aveau in administrare cele 100 de bulevarde principale, pe o perioada de cinci ani, sunt SC Euroconstruct Trading 98 SRL , firma care are contract cu municipalitatea in valoare de peste 81,9 milioane de lei, fara TVA, Eurovia Int Construct SA, cu un contract de peste 76 de milioane de lei, fara TVA , SC Han Group SA, cu un contract de 65,8 milioane de lei, fara TVA , SC Tehnologica Radion SRL, cu un contract de 61,4 milioane de lei, fara TVA, SC Strabag SRL - contract de 55 de milioane de lei, fara TVA, si SC Delta ACM 93 SRL - contract de aproape 51 de milioane de lei, tot fara TVA.

Potrivit contractelor, societatile aveau obligatia sa efectueze lucrari de intretinere (colmatari, decapari, reparatii) si sa mentina calitatea covorului asfaltic la parametrii tehnici corespunzatori.