Pentru prima data in ultimii 18 ani, PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, nu va participa la hramul Sfintei Parascheva de la Iasi, Sfanta Liturghie urmand sa fie oficiata de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, transmite corespondentul NewsIn.

Pana luni dupa-amiaza, peste 80.000 de pelerini s-au inchinat la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfantului Nifon. Potrivit jandarmilor, un pelerin asteapta, in medie, circa sase-sapte ore pana sa ajunga la catafalcul unde sunt depuse moastele, coada fiind desfasurata pe patru strazi centrale ale Iasului.

"Pana acum au fost peste 140 de cazuri in care pelerinii au avut nevoie de asistenta medicala. Cei mai multi au acuzat dureri musculare si de cap", a declarat, luni, pentru NewsIn, capitan Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al jandarmilor ieseni.

Fortele de ordine estimeaza ca cei mai multi pelerini vor veni in ziua de 14 octombrie, cand se sarbatoreste Sfanta Parascheva. Fata de anii trecuti, liderii principalelor partide politice nu au confirmat prezenta la eveniment, singurul politician care a anuntat ca va merge marti la Iasi fiind presedintele PSD, Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.