Sindicatele din invatamant organizeaza, miercuri, un miting si un mars de protest in Bucuresti, prin care dezabroba reactia guvernului la punerea in aplicare a legii de majorare a salariilor profesorilor.Principala nemultumire a sindicalistilor este legata de atacarea actului normativ la Curtea Constitutionala, informeaza NewsIn.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” si Federatia Nationala Sindicala “Alma Mater” au stabilit ca punct de intalnire Piata Constitutiei, unde va fi organizat un miting. Acesta va fi urmat de un mars de protest pe traseul Piata Constitutiei - Piata Unirii - Piata Victoriei.

Guvernul a contestat, joi, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, dupa ce aceasta a fost votata in unanimitate de Camera Deputatilor, la sfarsitul lunii septembrie.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, saptamana trecuta, ca nu exista bani pentru majorarile salariale solicitate, chiar daca judecatorii CCR vor decide ca legea adoptata de parlament este constitutionala. "Chiar daca CCR ar da un aviz favorabil, va spun foarte clar: nu sunt bani! Sa nu isi imagineze cineva ca sunt banii pusi undeva si doar asteptam sa ii platim. Nu sunt bani pentru aceste majorari salariale", a declarat Tariceanu, vineri, la finalul discutiilor cu sindicalistii.

Premierul a adaugat ca o eventuala decizie de majorare a salariilor ar fi "cu atat mai nesabuita" in contextul crizei financiare internationale. Potrivit lui Tariceanu, guvernul are variante de a impiedica aceasta majorare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.