Un grup de sapte tineri detinuti din Danemarca se afla, in aceasta saptamana, la Bagaciu, in judetul Mures, intr-o tabara care cuprinde printre altele si un program de reabilitare prin tehnici de supravietuire, transmite NewsIn.

Actiunea este organizata de consulul onorific al Danemarcei in Romania, Torben Schreiber. In perioada 13 - 18 octombrie, tinerii, cu varste intre 17 si 21 de ani, vor sta izolati intr-o padure la aproximativ noua kilometri de sat, impartiti in doua tabere. Programul pregatit de instructori cuprinde diverse tipuri de exercitii care sa ii ajute sa isi exerseze si dezvolte responsabilitatea.

“Copiii din grup sunt infractori de varsta tanara si provin din inchisori private. Pentru programul acestui grup statul danez plateste 4.500 de euro si consideram ca este pentru binele intregii societati daca acesti tineri nu vor mai ajunge in inchisoare. Este o investitie buna, iar daca acesti tineri se vor angaja si vor munci, statutul isi va recupera cheltuiala din impozitele pe care le platesc ei”, a declarat consulul.

Acesta a mai spus ca astfel de programe sunt necesare deoarece pe acesti tineri societatea ii ocoleste si ii respinge chiar si dupa ce si-au ispasit pedeapsa. “Aici ei sunt sunt invatati sa depaseasca momentele critice, conceptia de marginalizare si invata sa ia singuri decizii”, a spus Schreiber.

In decurs de cinci zile, tinerii trebuie sa demonstreze ca reusesc sa supravietuiasca in conditii extreme. Ei vor sta singuri in padure si nimeni nu are voie sa-i viziteze, sa le duca provizii sau haine. “Trebuie sa invete sa rezolve singuri orice problema cu care se confrunta, sa-si dezvolte spiritul de echipa si responsabilitatile”, afirmat Torben Schreiber.

Schreiber a mai precizat ca a ales Romania deoarece exista vechi legaturi cu comuna Bagaciu, dar si pentru ca aici gasesc ceea ce nu exista in Danemarca. ”Vin de 17 ani in Romania si fac turism. Este extraordinar ca sunt locuri unde ai voie sa mergi. In Danemarca toate aceste locuri din natura sunt imprejmuite pentru ca sunt private”, a aratat Schreiber.

El a mai spus ca va organiza, tot la Bagaciu, si programe de team building pentru angajatii unor companii din Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.