Traficul de calatori a crescut cu aproape 30 la suta, in 2008, la punctele de trecere a frontierei din Timis, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri Politia de Frontiera Timis, numarul persoanelor inregistrate depasind 2,6 milioane, transmite NewsIn.
Potrivit bilantului facut public vineri de IJPF Timis, cresteri importante ale traficului de calatori si a mijloacelor de transport s-au inregistrat la punctul de trecere a frontierei Stamora si la Jimbolia.

"In primele noua luni ale lui 2008, valorile de trafic inregistrate in punctele de control a trecerii frontierei de pe raza de competenta a IJPF Timis au fost de 2.682.529 de persoane si 1.043.954 mijloace de transport, in crestere cu 27,14% mai multe persoane si 14,99% mai multe mijloace de transport, fata de aceeasi perioada a anului 2007", a declarat purtatorul de cuvant al IPJF Timis, Ciprian Gaic, care a precizat ca la Stamora, cresterile au fost de peste 200% in ceea ce priveste calatorii si aproape 190%- masinile. Cresterile, potrivit sursei citate, pot fi puse pe seama modificarii regimului de vize pentru romani.

Si numarul infractiunilor a crescut la granita. Aproape 200 de persoane au fost cercetate la frontiera, fata de 180- anul trecut, pentru tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, cu documente false sau falsificate, fals privind identitatea ori pentru ca au incercat sa treaca granita ascunsi in mijloace de transport. "In ceea ce priveste trecerea ilegala a frontierei unui stat strain, in 2008 au fost cercetate un numar de opt persoane. Cei mai multi migranti ilegali au provenit din Serbia, Romania, Moldova, Turcia si India", a mai spus Gaic. De asemenea, peste 1300 de cetateni romani nu au fost lasati sa iasa din tara, iar alti 370 de cetateni straini nu au fost lasati sa intre in tara.

Potrivit bilantului, aproape 400 de infractiuni si peste 900 de contraventii au fost constatate in primele noua luni ale lui 2008, la frontiera. "Faptele ilegale sunt in numar de 1301, in crestere cu 27 la suta la numarul de contraventii si 178% la numarul de contraventii, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost constatate 636 de fapte ilegale, din care 312 infractiuni si 324 contraventii”, a transmis Gaic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.