Curtea de Apel Bucuresti a decis sa prelungeasca cu 30 de zile mandatele de arestare pentru cele 22 de persoane implicate in scandalul permiselor din Arges, sentinta nefiind definitiva.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 23 septembrie, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca dosarul permiselor auto din Arges sa fie stramutat la alta instanta din tara la terminarea rechizitoriului, magistratii alegand Curtea de Apel Targu Mures in detrimentul Curtii de Apel Pitesti.
"Admite cererea, desemneaza Curtea de Apel Targu Mures ca instanta ce urmeaza sa fie sesizata in ipoteza in care se va admite rechizitoriul in cauza ce formeaza obiectul dosarului 29/P/2008", se arata in pronuntarea instantei supreme.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie, primele mandate de arestare in acest dosar pe numele a 17 persoane. Printre cei 17 se afla comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

Aceeasi instanta a dat, pe 21 iunie, mandate de arestare preventiva pe numele a inca trei persoane, doi subofiteri si al unui instructor auto, toti trei acuzati de procurorii DNA ca fac parte din reteaua din Arges, care elibera, ilegal, permise auto diferitor persoane, care nici macar nu sustineau examen.
Ultimii arestati in aceasta cauza sunt Laurentiu Neagoe si Florin Boroiu, care au primit mandate pe 16 august.

Trei dintre persoanele arestate in scandalul permiselor auto de la Arges au recunoscut, in fata procurorilor anticoruptie, faptele comise, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Potrivit acelorasi surse, ar fi vorba de preotul Laurentiu Floroiu, Eduard Constantin Dumitrescu, sef al Politiei comunei Bascov, si directorul Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca."Au fost adusi sa li se prezinte probele, printre care si inregistrarile ambientale. Dupa ce au vazut care sunt probele procurorilor, cei trei si-au recunoscut faptele", au afirmat sursele citate.

Potrivit motivarii deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a emis, in 15 iunie, mandate de arestare preventiva in acest dosar, cei acuzati de DNA facilitau, in schimbul unor sume de bani, schimbarea domiciliului pe raza judetului Arges si obtinerea permisului de conducere.

Pe de alta parte, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins in data de 1 septembrie cererea de eliberare pe cautiune a fostului sef al Serviciului Permise Auto Arges, George Codrut Vlasceanu. Judecatorii fixasera, pe 29 august, o cautiune in valoare de 25.000 de lei pentru eliberarea din arest preventiv a lui Vlasceanu. Banii ii vor fi returnati comisarului sef.

Vlasceanu nu este la prima incercare de iesi din arestul preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 12 august, ca nefondate recursurile declarate de membrii retelei din scandalul permiselor auto Arges impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti din 8 august, prin care s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare.

Tot pe 8 august, instanta a respins cererea de eliberare pe cautiune formulata de Ion Ciripan, administratorul unei scoli de soferi din Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.