In Romania, Biserica Ortodoxa Romana dispune de 15.000 de preoti. In fiecare an, cativa zeci dintre ei ajung sa fie cercetati si judecati pentru diferite capete de acuzare, de catre o comisie care se numeste consistoriu disciplinar.
Agentia Hotnews a publicat un amplu material pe aceasta tema, din care reiese ca si ei, slujitorii altarelor, ce e drept, in numar nesemnificativ, dupa aprecierea purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane, pr. Constantin Stoica, se lasa atinsi de aripa otravita a coruptiei. Materialul publicat de Hotnews face referire la cateva cazuri judecate de consistoriul disciplinar in perioada anilor 2002-2005 si scoate in evidenta, fara a da numele preotilor anchetati, cu ce se mai ocupa unii dintre ei. Astfel, este mentionat cazul unui preot din Parohia Sfintii Voievozi din Campina, care pretindea enoriasilor plata pentru orice slujba religioasa, purta la el un pistol si un cutit, ponegrea si dracuia, profera amenintari si-i facea pe toti preotii securisti si comunisti.

Un alt preot, de data aceasta de la Parohia Sfantul Gheorghe Vechi din Bucuresti, a fost cercetat pentru pretindere de mita, ocuparea nejustificata a mai multe spatii de locuit, transferarea ilegala a unor sume de bani in contul unei manastiri etc., dar si pentru ca sustinea ca detine o rugaciune misterioasa care poate omori omul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.