Un copil de numai 7 ani din municipiul Botosani a ajuns pe patul de spital, dupa ce a fost torturat de propria mama.

Baiatul este elev in clasa I, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Copilului i s-a facut rau in timpul orelor, fiind dus la Spitalul de Pediatrie de catre invatatoare. La urgenta, cadrele sanitare au constatat mai multe politraumatisme. Copilul avea degetele de la mana stanga arse si vanatai pe fata, umar, spate si pe cap. Autoritatile au declansat imediat o ancheta.

In urma cu doua zile, micutul de numai 7 ani a fost batut de mama sa atat de rau, incat a fost nevoie de interventia medicilor pentru a-l stabiliza. Cei care au sesizat situatia copilului au fost cadrele didactice de la Liceul Pedagogic din Botosani, dupa ce au constatat ca elevul prezenta semne clare de agresiune. „Baiatul a fost lovit intr-un asemenea hal, ca acuza la ore dureri foarte mari de cap. Atunci, impreuna cu invatatoarea sa, am decis sa mergem la Centrul de Primire a Minorului ca sa le prezentam situatia. Am chemat si un medic care a facut constatarile, pentru ca, legal, noi nu avem alte modalitati de a interveni. Eu am fost socata de cum arata baiatul. Fata era plina de vanatai. Asa ceva nu am mai vazut”, a spus directoarea liceului, Marilena Mardare. Situatia familiala s-a agravat de cand Aurelia Nichifor, mama copilului a ramas fara sot si traieste in concubinaj cu un alt barbat. Ea a plecat o perioada in strainatate si a lasat baiatul in plasament familial. La intoarcere si-a luat baiatul inapoi in grija „parinteasca”.

„Copilul provine dintr-o familie care nu s-a ocupat de el. Tatal nu ii este cunoscut, pentru ca nu este trecut nici pe certificatul de nastere. Aceasta mama este in stare sa isi omoare propriul copil daca acesta a ajuns in asemenea hal”, si-a exprimat ingrijorarea Marilena Mardare. Insusi copilul a povestit medicilor cum mama il agresa fizic. Le-a spus ca femeia il batea mereu cu cureaua pe spate, il trantea cu capul de pereti si il ardea cu lumanarea la degete. Mai mult, era batut succesiv si de catre concubinul mamei. Fiindca baiatul prezenta multiple traumatisme, medicii pediatri au hotarat sa prezinte cazul si Serviciului de Medicina Legala din Botosani.

Copilul si-a mentinut declaratiile anterioare, povestindu-le si psihologilor cum a fost maltratat in familie. „Mama ma batea mereu din orice si nu-mi dadea de mancare. Nu stiam unde sa ma ascund ca sa nu le ies in cale. Imi era rusine de colegi sa merg la scoala cu vanatai pe fata”, a povestit baiatul psihologilor. „Baiatul a stat de vorba cu un psiholog si un asistent social. Din declaratiile persoanelor autorizate, copilul este o persoana destul de inteligenta. A fost interogata si mama care a incercat sa justifice toate vanataile copilului in favoarea sa. Ea a spus ca baiatul este neastamparat si a dat si o declaratie precum ca vrea sa il dea din nou in plasament”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie. Minorul va fi internat in spital pentru a i se acorda ingrijirile medicale necesare. Conducerea spitalului a sesizat si politia in vederea continuarii anchetei. Cel mai probabil, mama copilului va fi decazuta din drepturile parintesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.