Posta Romana a investit 200.000 de euro in deschiderea a sase oficii postale in Spania, in aceasta suma intrand plata chiriilor in avans, amenajarea spatiilor si salariile personalului, a declarat joi directorul general al Postei Romane, Dan Mihai Toader

Reprezentantii companiei estimeaza ca investitia pentru toate cele sase oficii postale din Spania va deveni profitabila pana la sfarsitul anului.

¨Este un eveniment istoric pentru noi, mai ales ca suntem prima firma cu capital majoritar de stat ce trece granitele tarii. Deschiderea acestor oficii a venit firesc, fiind o consecinta a numarului extrem de mare de romani ce traiesc si muncesc in Spania. Sunt convins ca proiectul va fi unul reciproc avantajos, atat pentru compatriotii nostri cat si pentru CN Posta Romana ¨, a spus directorul general al companiei.

Posta Romana a inaugurat joi, 9 octombrie, de Ziua Mondiala a Postei, punctul de lucru din orasul spaniol Valencia. De asemenea, incepand de joi, functioneaza si celelalte cinci locatii ale postei romane din Spania, deschise in orasele Castellon, Madrid, Barcelona, Malaga si Coslada.

Astfel, romanii din Spania vor avea acces la servicii de transfer de bani, plata facturii (momentan doar operatorii de telefonie Orange si Romtelecom), servicii de coletarie, vanzare marfuri (carti postale, ziare sau reviste, felicitari, integrame, CD-uri sau DVD-uri cu muzica si filme romanesti).

Posta Romana a inregistrat in primul semestru al anului 2008 o cifra de afaceri de 693.997.000 lei, insemnand o crestere de 44,7% fata de perioada similara a anului precedent.

Valoarea totala a lucrarilor de investitii efectuate de Posta Romana pe anul 2008 este de 49,661 milioane lei. In aceasta suma se regasesc achizitionarea unor utilaje si echipamente postale (31.409.827,02 lei), achizitii de imobile si terenuri (1.300.000 lei ), modernizari si amenajari (8.878.292 lei ) si lucrari de investiti in curs de derulare, in valoare de 8.073.142 lei.

Valoarea totala a investitiilor realizate in primele sase luni ale anului 2008 a fost de 1.906.381 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.