Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a aprobat infiintarea Academiei de HIV/SIDA si Boli Infectioase in cadrul Institutului "Matei Bals", unde specialistii romani si cei din Europa Centrala si Est vor incerca, din 2009, sa uniformizeze modalitatile de tratament ale pacientilor.
Managerul Institutului "Matei Bals", prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a aproximat ca, in primele luni ale anului 2009, se vor tine primele cursuri in cadrul academiei.

Academia de HIV/SIDA este formata din pavilioane cu amfiteatre, destinate cursurilor si sedintelor, si spatii de cazare pentru specialistii din tarile vecine.

''In Romania, tratamentul HIV/SIDA este gratuit, ceea ce nu se intampla in foarte multe tari. Rezultatele tarii noastre privind managementul HIV/SIDA sunt luate drept exemplu si apreciate de multe tari europene
", a declarat Nicolaescu, cu ocazia aniversarii a zece ani de existenta a Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals".

Potrivit statisticilor Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA, in Romania, la sfirsitul lunii iunie 2008, erau inregistrati 7.719 pacienti infectati cu virusul HIV, dintre care ponderea cea mai mare o au cei cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Dintre totalul pacientilor infectati, 6.603 sunt in tratament antiretroviral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.