Liceul particular "Georgiana" din Oradea, institutie de invatamant implicata, in vara acestui an, intr-un scandal de fraudare a examenului de bacalaureat, a ramas fara autorizatie de functionare, transmite corespondentul NewsIn.

Conducerea Inspectoratul Scolar Bihor a anuntat, joi, ca a primit, in urma cu o saptamana, decizia Ministerului Educatiei referitoare la ridicarea autorizatiei de functionare pentru Liceul particular "Georgiana" din Oradea. "La finele saptamanii trecute, pe 2 octombrie, am primit instiintarea ministerului prin care ni s-a comunicat ca autorizatia de functionare a Liceului particular Georgiana a fost revocata", a declarat Silviu Torjoc, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Bihor.

Cei aproximativ 40 de elevi care urmau cursurile liceale urmeaza sa fie redistribuiti catre alte liceele oradene. Conform reprezentantilor ISJ Bihor, decizia Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) nu vizeaza si scoala postliceala, ci doar liceul, astfel ca toti cei care urmeaza cursurile postliceale la „Georgiana” nu au motive de ingrijorare. "Cele doua aspecte nu au nicio legatura, iar scoala postliceala poate sa isi continue activitatea ca si pana acum”, a afirmat Silviu Torjoc, inspector general adjunct la ISJ Bihor.

Reprezentantii Liceului „Georgiana” au dreptul sa conteste decizia in decurs de 30 de zile de la instiintare.

Liceul Particular "Georgiana"a intrat in atentia Ministerului Educatiei si a Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) in urma incercarii de fraudare a bacalaureatului in sesiunea iunie-iulie. Scandalul a fost declansat dupa ce s-a descoperit ca o eleva care sustinea bacalaureatul nu putea justifica anii de studii aferenti claselor X si XI si nu avea varsta necesara pentru a putea participa la examen. Ulterior, au mai fost descoperiti inca sapte elevi, de la aceeasi scoala, care s-au prezentat la bacalaureat fara a avea calitatea de absolventi. Desi aveau foi matricole eliberate, elevii in cauza nu figurau in cataloage. Comisia ARACIP a verificat atat actele care tin de situatia financiara a institutiei de invatamant, cat si cele de scolarizare ale elevilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.