Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta astazi asupra recursului Directiei de Munca si Protectie Sociala Alba, care a refuzat sa acorde unei mame cu tripleti indemnizatie pentru fiecare copil. In sprijinul femeii au venit si alti parinti cu gemeni si tripleti.

Ionela Mariana Danciu a reusit sa obtina, la Curtea de Apel Alba-Iulia, anul acesta, admiterea exceptiei de nelegalitate a unui articol din Hotararea de Guvern 1025/2006, privind indemnizatiile de crestere a copilului, ea solicitand sa i se plateasca 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii.

„Domnilor parlamentari, nu uitati ca acesti copii cresc individual”, a fost mesajul Ionelei Danciu la iesirea din sala de judecata, moment in care persoanele prezente la instanta suprema au inceput sa aplaude. Femeia a spus ca se bucura de sustinerea mamelor din intreaga tara.

La Inalta Curte, se afla in jur de 20 de mame si tati, care au venit sa o sustina pe femeie. Acestia au anuntat ca, la ora 13.00, se vor aduna in fata Guvernului, pentru un protest.

Senatorii au decis luni diferentierea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru nasterile de gemeni, tripleti si multipleti, precum si posibilitatea ca societatiile comerciale care au cel putin 200 de angajati sa poata infiinta gradinite in cadrul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.