Sunita Rostas, mama lui Lucian Rostas, copilul de patru ani maltratat si ucis de o asistenta maternala din Bistrita, vrea despagubiri de 150.000 de euro de la cei cinci functionari ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pe care-i considera vinovati de moartea fiului sau.

Potrivit avocatei Ingrid Alexandrescu, care o reprezinta din oficiu pe Sunita Rostas, mama naturala a copilului, femeia mai vrea in plus despagubiri materiale in cuantum de 30.000 de lei din partea Marcelei Fagarasan, intrucat sustine ca a cheltuit acesti bani cu inmormantarea si pomenile copilului, transmite corespondentul NewsIn.

Sumita Rostas mai vrea 150.000 de euro din partea functionarilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud cu titlu de daune morale, bani pe care spune ca nu ii doreste pentru sine, ci pentru ocrotirea copiilor dati in plasament si aflati in situatii similare cu copilul ei.

Alexandrescu sustine ca, daca va obtine acesti bani, Sunita Rostas va infiinta o fundatie pentru copiii dati in plasament.

„Decat sa plateasca statul acesti bani, mai bine sa-i plateasca cei vinovati”, a declarat Ingrid Alexandrescu.
Sunita Rostas are statutul de parte vatamata in dosarul in care este cercetata pentru omor deosebit de grav Marcela Fagarasan si de martor in dosarul in care sunt cercetati pentru neglijenta in serviciu cei doi directori ai DGASPC si cei trei functionari publici.

Avocata a vizitat-o in cursul zilei de miercuri pe clienta sa in arestul IJP Bistrita-Nasaud si a aflat ca starea ei de sanatate este grava.

„Am cerut sa fie transferata de urgenta la un spital-penitenciar intrucat anul trecut a fost operata la san si i-a reaparut un nodul. In plus, face crize tot mai dese de epilepsie si nu mai poate ramane in arestul Inspectoratului Judetean de Politie. I-am cerut sefului IJP sa ia masuri in acest sens”, a declarat Ingrid Alexandrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.